Wandel/Fietsroute 2018-12-08T13:21:51+00:00

Heerlijk wandelen en fietsen doet u natuurlijk in de noord Limburgse Maasduinen. En Wellerlooi is hierin de ideale uitvalsbasis om de Maasduinen te verkennen. Fiets door de prachtige bossen, en langs de vennen en meren. Geniet van de rust en de gastvrijheid, die hier zo kenmerken voor onze regio zijn en die u nergens anders zult vinden. Wandel door het prachtig Nationaal Park De Maasduinen, over bijvoorbeeld de uitgestrekte heidevelden en vennen van de Hamert, of door de bossen van de Putjesberg of de Welsche Heide.

De perfecte aanvangslocatie voor wandelen en fietsen is natuurlijk bij café en cafetaria Het Centrum Wellerlooi. Parkeren doet u voor de deur op het ruim aangelegde dorpsplein voor de kerk. Geniet u eerst van een kopje koffie, en een kleine lunch voor u aan uw wandeling, of fiets tour gaat beginnen. Als u dan terug komt kunt u hier ook lekker tot rust komen met een lekker biertje, of speciaal bier, en genieten van onze heerlijke frietjes, snacks, of uitgebreide menu’s.

Om u alvast op weg te helpen hebben we voor u alvast een prachtige wandelroute over de Hamert en de Welsche Heide van 20 kilometer gecreëerd, die u op 3 manieren kunt lopen. De ervaren lopers lopen hem in 1 keer, maar omdat de wandeling als een 8 is ingedeeld, heeft deze 2 lussen van 10 kilometer. Als 20 kilometer dus nog iets te ver is voor u, kunt u de 2 lussen apart van elkaar ook lopen. Onderstaand vindt u een link naar route.nl, waar onze route te vinden is. Werkt de link niet? Ga dan naar www.route.nl en voer bij de zoekopdracht het nummer 622659 in. dan komt u ook op deze route uit.

https://www.route.nl/wandelroute/622659/de-wellsche-heide-en-landgoed-de-hamert